Серии

 • Играна серија Вторник, 22:05

  ЏЕК ТЕЈЛОР

  Ирска/ Германија, 2010
  Режија: Стјуарт Орм
  Улоги: Иан Глен, Френк О’ Саливен, Кен Филдс
  Жанр: криминалистички
 • Играна серија Понеделник, 22:10

  ПАД

   
  В. Британија, 2013
  Режија: Ален Кјубит
  Улоги: Џилијен Андерсон, Џејми Дорнан, Џон Линч, Арчи Панџби
  Жанр: драма/ трилер
   
 • Играна серија Понеделник- Петок, 11:25

  5+ Фамилија

  „Пет плус Фамилија“ е серија за деца на возраст од 4-12 години, но нејзиниот забавно едукативен карактер ја прави интересна за широк спектар гледачи, создавајќи искуство во кое може да ужива целото семејство.

 • Документарна серија Понеделник- Петок, 17:45

  ПРЕПУШТЕТЕ МУ ГО ТОА НА БРАЈАН

  „Препуштете му го тоа на Брајан“ е серија од канадско производство посветена на реновирање на куќи. Емисијата на темели на концептот дека реновирањето на посакуваните делови од страна на сопствениците на куќите не е секогаш најнеопходно и најпотребно.

 • Играна серија Понеделник- Четврток, 11:30

  ДОРА ИСТРАЖУВА

  Следете ги возбудливите доживувања на девојчето Дора, нејзиното мајмунче Чизма и многубројните пријатели.

  Децата пред малите екрани ќе имаат можност да го научат англискиот јазик, да бројат, да пеат разни песнички и да решаваат многубројни и интересни задачи.

 • Играна серија Петок, 11:20

  НАПРЕД, ДИЕГО!

  Незаборавни доживувања на 8-годишното Латино момче, Диего Маркез кој ги спасува животните насекаде низ светот.

 • Играна серија Понеделник- Петок, 11:45

  МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗНИ

  Не пропуштајте ги најубавите приказни извадени од неисцрпното македонско културно творештво.

  Секој викенд, премиерно на Македонската телевизија.

  Актерска екипа: Шенка Колозова, Владимир Дојчиновски, Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски, Александар Микиќ и други...