Хан во Скопје

Посветеност на реформите

„За националните цели е потребна поддршка од сите клучни играчи“- комесарот Хан по средбите во Скопје. Бара посветеност на евроинтегративниот процес...

Повеќе
Статистика

Расте употребата на дроги

Опаѓа границата на возраста на уживателите на наркотични дроги. Загрижува што на нарко пазарите во земјава е се позастапен кокаинот. Висок е процентот и на граѓаните кои земаат седативи...

Повеќе
Тутун

Почна исплатата

Тутунарите се пред банките за да си ги подигнат парите од сработеното. Очекуваат добра цена поради високиот квалитет на родот. Откупот се одвива непречено...

Повеќе
Германија

Избори или малцинска влада

Германија се подготвува за нови предвремени избори, но шефот на кабинетот на Меркел побара нов рок за формирање влада за можните коалициски партнери...

Повеќе
  • Истражување спроведено од научници на Универзитетот на Мичиген укажува на поврзаност на изложеноста на загаден воздух со зголемата зачестеност на хронични бубрежни болести.

    Според овие наоди, хроничните бубрежни болести се значително зголемени во деловите на САД кои бележат поголемо загадување на воздухот.